Populære indlæg

mandag den 17. maj 2010

Thailand: Rejsevejledning Gyldig den 18. maj 2010

Via UM ( Det Danske Udenrigsministerium)

Resumé
Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Bangkok. Dette omfatter ikke transit i Bangkoks internationale lufthavn, som ligger ca. 30 km sydøst for byen.

I forbindelse med omfattende demonstrationer i Bangkok, har der været voldsomme uroligheder med døde og sårede til følge. Ligeledes har der været mange tilfælde af granatangreb og bombeeksplosioner i Bangkok og det nordlige Thailands hovedby, Chiang Mai. Urolighederne er eskaleret og der et opgør i gang mellem regeringsfjendtlige demonstranter og militær og politi.

Urolighederne har bredt sig til området, hvor ambassaden ligger. Derfor er den danske ambassade indtil videre lukket for adgang. Danskere med akut behov for bistand bedes kontakte Udenrigsministeriets døgnåbne vagtcenter på telefonnummer (+45) 3392 1112. Man kan også, hvis man allerede er i Thailand, ringe til ambassaden på telefon 02 343 1100, som gratis viderestilles til vagtcentret.

Situationen er uforudsigelig. Dette gælder særligt i Bangkok, men også nord og nordøst for Bangkok er der risiko for uroligheder og øget risiko for, at uroen breder sig.

Danskere i Bangkok og resten af Thailand bør holde sig på lang afstand af sammenstød, demonstrationer, større forsamlinger og opbud af politi og militær. Hvis der opstår uroligheder, bør man holde sig inden døre. Danskere bør følge situationen nøje og udvise den største forsigtighed.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til og igennem de sydlige provinser (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani) og visse grænseområder til Cambodja.

Den aktuelle sikkerhedssituation
Siden marts 2010 har der i det centrale Bangkok været store demonstrationer vendt mod regeringen. Situationen er blevet gradvis mere alvorlig med voldsomme uroligheder til følge. Der har været sammenstød mellem demonstranter, militær, politi og moddemonstranter, hvor der også er forekommet skudvekslinger og granateksplosioner. Dette har medført mange dræbte og sårede. Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Bangkok.

De regeringsfjendtlige demonstranters samlingspunkt er det store Ratchaprasong-kryds (Rama 1 – Ratchadamri). Også nærliggende gader, hvor Bangkoks største indkøbscentre ligger og mange turister kommer, er omfattet. Store opbud af militær og politi indledte den 13. maj en operation, som sigter på at genetablere normale tilstande i det flere kvadratkilometer store område. Urolighederne er eskaleret og der et opgør i gang mellem regeringsfjendtlige demonstranter og militær og politi. Mandag den 17. maj og 18. maj er af samme årsag erklæret officielle lukkedage i Bangkok. Sammenstød og skyderi foregår flere steder i Bangkok. Demonstrationer og uroligheder kan uden varsel brede sig til nye områder. Situationen er uforudsigelig.

Urolighederne har bredt sig til området, hvor ambassaden ligger. Derfor er den danske ambassade indtil videre lukket for adgang. Danskere med akut behov for bistand bedes kontakte Udenrigsministeriets døgnåbne vagtcenter på telefonnummer (+45) 3392 1112. Man kan også, hvis man allerede er i Thailand, ringe til ambassaden på telefon 02 343 1100, som gratis viderestilles til vagtcentret.

Visumekspeditionen er midlertidigt suspenderet. Flere oplysninger kan fås på ambassadens hjemmeside.

Også i byer og provinser nord og nordøst for Bangkok er der forekommet uroligheder og sammenstød mellem demonstranter, politi og militær, og der er øget risiko for at uroen breder sig. Danskere, som rejser til eller opholder sig i disse områder, bør udvise den største forsigtighed.

Der er undtagelsestilstand i Bangkok (Bangkok Metropolitan Area) og en lang række provinser omkring Bangkok samt i det nordlige og nordøstlige Thailand. Dette giver politi og militær udvidede beføjelser til opretholdelse af ro og orden.

I forbindelse med demonstrationer og sammenstød sker der eksplosioner og skudvekslinger. Sideløbende med demonstrationerne har der været et markant stigende antal tilfælde af granatangreb og bombeeksplosioner, både i Bangkok og Chiang Mai.

Danskere bør udvise den største forsigtighed og holde sig på lang afstand af sammenstød, demonstrationer, større forsamlinger og opbud af politi og militær. Man bør ikke standse f.eks. for at tage billeder. Hvis der opstår uroligheder, bør man holde sig inden døre.

Man bør dagligt følge situationen lokalt via medierne eller rejsearrangører. De thailandske myndigheder har oprettet en engelsksproget servicelinje, som fra Thailand kan kontaktes døgnet rundt:

Turistpolitiet på telefonnummer 1155
Den aktuelle sikkerhedssituation giver anledning til trafikale og andre praktiske problemer i Bangkok. Afspærring af veje og omdirigering af trafik kan forekomme med kort varsel. Som følge af urolighederne er mange butikker, hoteller og kontorer i de berørte områder lukkede. Bangkoks højbane-tog (Skytrain/BTS) og undergrundsbanen (MRT) kører uregelmæssigt.

Også uden for Bangkok – særligt i det nordlige, det nordøstlige og det centrale Thailand – kan der forekomme trafikale og praktiske problemer. Driften af Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi, ca. 30 km sydøst for byen, har ikke været berørt af urolighederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar