Populære indlæg

onsdag den 26. maj 2010

Bangkok: To udlændinge arresteret i Thailand

Via EB: En australier og en brite er blevet arresteret i Thailand. De beskyldes begge for at have opildnet til uro under demonstrationerne i Thailand

Aktionen mod den rødklædte anti-regerings bevægelse fortsatte med arresten af to udlændinge, en britisk og en australsk mand, som begge beskyldes for at have deltaget i oprøret, skriver timesonline.co.uk.

Ifølge den thailandske premierminister, Abhisit Vejjajiva er Jeff Savage, 49, fra Tonbridge i Storbritannien, anklaget for at overtræde landets undtagelsestilstand, og for at deltage i rødskjorternes møder. Conor David Purcell, en 30-årig australsk mand, er ligeledes blevet arresteret.

- Det er endnu uklart med hensyn til den australske mand, men briten sættes i forbindelse med bevægelsen i Pattaya, siger premierminister Abhisit, som lover, at en tilbundsgående undersøgelse vil blive foretaget for at finde ud af, om de havde nogen anden rolle i urolighederne.

'Burn the fucker down'
Briten Savage kan ses på en YouTube video, hvor han truer med at brænde et stort indkøbscenter i Bangkok ned. Et par dage senere blev centeret ødelagt, da det blev angrebet af vrede oprørere, efter det lykkedes militæret at opløse demonstranterne inde i centrum af Bangkok.

Den australske mand er også blevet fanget på video, hvor han i forbindelse med urolighederne taler til demonstranter på deres scene.

Han siger selv, at han kun agerede som forbindelsesled mellem militæret og rødskjorterne, fordi ingen andre var parat til at løbe gennem kugleregnen, skriver australianetworknews.com.

Briten Savage nægter sig ligeledes skyldig og fortalte The Times sidste weekend, at han var ked af sit 'sarkastiske' udbrud. Han benægtede at have deltaget i brandstiftelse, men forsvarede ødelæggelsen af bygninger som et våben i 'klassekrig'. Han risikerer nu to års fængsel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar