Populære indlæg

torsdag den 27. maj 2010

Phuket: Pantelånerne havde en travl april

ThailandNøglen: De regerings ejede pantelåner butikker i Phuket havde drønende travlt i april. Både Songkran (det thailandske nytår) og skolestarten krævede penge, og det betød blandt andet, at mange valgte den lovlige men nemme løsning som pantelåner butikkerne er.

Her er det på tide at forklare hvad en pantelåner er: Det er en forretning hvor du kan gå hen med dine værdier, og så til en næsten rimelig rente låne penge i én måned. Du kan låne pengene lige så længe du vil, men der skal betales rente hver måned, ellers mister du det indpantede som kan være alt fra guld over køkkenmaskiner til Motorcykler og biler.

Lige præcis hvor mange riskogere der blev sat i pant vides ikke lige nu, men mere end 10. 000 personer satte gods i pant, og det havde en værdi af mere end 200 mio. bath

I øens tre statslige pantelåner butikker var der flere end 10.000 mennesker, som pantsatte gods, som igen var vurderet til over 200 millioner.

Den afdeling som er i Phuket City har netop nu 247 mio. bath ude at svømme, mens den i Patong har 100 mio. bath ude for at høste renter. Nederst på listen er Cherng Talay Pawnshop, som har udlånt mere end 50 millioner baht.

Renten som indkræves er så vidt vides 6 % pr. måned.

Ifølge Phuket Gazette er der kun én privat som har lovlig licens til at udlåne penge mod pant. Den kan du finde på Thalang Road i Phuket Town.

Kommunale pantelånere r lavere renter end de private, men de giver så ofte også mindre i lån for det pantsatte.

På et lån på 5.000 baht, er renten 0,75 % pr. Fra 5.000 baht til 30.000 baht, det er 1 %, mens lån på 30.000 baht til 100.000 baht er prissat til 1,2 % per måned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar