Populære indlæg

mandag den 24. maj 2010

Pattaya: Politiet anholder engelsk Rødskjorte som ville sætte ild til Central World

ThailandNøglen: Politiet har arresteret en engelsk Rødskjorte som på bånd har sagt at han ville sætte ild til Thailands største indkøbscenter Central World, skriver Andrew Drummon i hans blog.

Jeff Savage, 48, fra London, blev anholdt i den thailandske ferieby Pattaya, 140 miles sydøst for Bangkok, mindre end 24 timer efter at han blev filmet bag rød-skjorte linjer i Bangkok.

Hans anholdelse fulgte en erklæring fra en thailandsk regering talsmand om at to udlændinge havde vigtige roller i de ildspåsættelser og plyndringer som efterfulgte sidste uges kampe i Thailands hovedstad.

"En hvid vesterlænding var involveret i ildspåsættelsen af Central World. Han forsøgte at overtale andre til at sætte ild til indkøbscentret”, sagde regeringens talsmand Panitan Wattanayagorn.

Den arresterede englænder sagde i aftes:

"Jeg var ikke involveret i hverken ildspåsættelse eller plyndring, og det kan jeg bevise”, Han tilføjede dog, at det som skete med Central World var almen viden i Rødskjortelejren mens der blev demonstreret.

Savage blev fanget på video af Scot Andy McGinley, 28, fra Glasgow. I det beslaglagte filmklip siger Savage at han selv og andre er på vej til Central World, for at brænde det ned og foretage plyndring.

Central World har mere end én million kvadratmeter plads til detailhandel. Stedet hed oprindeligt "World Trade Center”, og det er bygget på en grund som ejes af den thailandske konge.

Savage, der senest har arbejdet som hospitals portør i Tonbridge, Kent, England, blev anholdt i en lejlighed på Beach Road i Pattaya.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar