Populære indlæg

onsdag den 30. juni 2010

Phuket: 1. juli træder loven om brug af hjelm i kraft – én gang til

T/N: Torsdag den 1. juli bliver loven om brug af hjelm håndhævet. For et par måneder siden blev loven om påtvungen brug af styrthjelm lanceret i Phuket som en ny lov.

Nogle undrede sig, havde den lov ikke altid været der? Andre troede faktisk på at det var en helt ny lov, som deres lokale politi som gode embedsmænd ville gøre alt for at håndhæve.

Men det var den gode gamle lov, som slet ikke fejlede noget, som på god thailandsk facon blev relanceret.

Og det skete ved at man lancerede en bevidsthedskampagne. På trods af at motorcyklister brød loven gang på gang, fik de en pæn henstilling om at det faktisk var ulovligt at køre uden hjelm.

Når det gik høj til, sådan rent pædagogisk, blev der måske endda hevet et par tal på bordet om, hvor farligt det faktisk er at køre uden styrthjelm.

Om bevidstheds kampagnen har hjulpet noget. Det vides ikke. Phuket Gazette har en ”nu er det alvor” omtale af H- dagen, som begynder i morgen.

Men ellers?

Tilbage til det egentlige. Både fører og passagerer skal bruge styrthjelm. Både fører og passager får hver en bøde på 500 bath for at manglen hjelmen. Og oven i det 500 bath til føreren, får denne så på toppen af den bøde, en oven i.

500 bath til føreren, hvis han/hun selv mangler en hjelm, og endnu 500 bath i bøde, hvis denne har tilladt sin passager, at køre uden hjelm.

Men så kan en vågen skribent jo spørge: Hvad nu hvis der er mere end én passager, som ikke bruger hjelm. Det stille Phuket Gazette ikke. Men derfor behøver Thailand Nøglen jo ikke at holde sig tilbage.

Hvor mange mennesker kan der reelt være på en motorcykle som kører rundt i Phuket. To, fire, seks, otte, ja hvad mon Phuket rekorden for antal mennesker placeret på i motorcykle i fremdrift er.

Og skal føreren så betale 500 bath i bøde, for hver enkelt af person på halve fodbold, som måske er på motorcyklen?

Kun tiden kan vise, hvad der vil ske.

Kør forsigtigt. Også i Phuket!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar