Populære indlæg

tirsdag den 15. juni 2010

Phuket: Paradis øen (og resten af Thailand) går nu i krig mod dengue myg

T/N: D-dagen mod dengue myg nærmer sig med raske stik. Den 22. juni indledes der fra officielt side en krig mod Dengue myg, og dermed mod udbredelsen af Dengue Feber, som i dag har overhalet malaria som den mest aktuelle og frygtede af de to sygdomme i lande som Thailand, Vietnam, Cambodja og Indonesien.

Risikoen for at pådrage sig Dengue Feber har aldrig været store, skriver PhuketWan. Sundhedsmyndighederne anslår at 7 ud af 10 hjem i Phuket risikerer at blive plaget af Dengue myg som slår til i dagtimerne.

Normalt er det 1 ud af 10 hjem som er i risikozonen.

Fra den 1. januar I år, til den 9. juni har der været 400 registrerede sager af Dengue Feber i Phuket. I samme tidsperiode sidste år var der ”kun” 160 sager.

D-dag er den 22. juni, men allerede den 17. juni mødes frivillige over hele Thailand, for at planlægge detaljerne i Dengue krigen.

“Der er fire typer af Dengue Feber” siger en talsmand for sundhedsmyndighederne I Phuket. ”Og Phuket har dem alle fire”.

Den 22. juni vil Guvernør Wichai Praisa-ngob sætte kampagnen mod Dengue Feber i gang, og der begyndes i den muslimske landsby Paklok, i det østlige Phuket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar