Populære indlæg

lørdag den 19. juni 2010

Songkla: Læge anholdt for at stå bag mord på hans gravide hustru

T/N: Politiet i Songkla i det sydlige Thailand har endelig anholdt den 31 årige læge Puranant Lohanawakul, for at have betalt 500.000 bath for at få sin gravide hustru myrdet.

Anholdelsen skete ifølge Bangkok Post den 10 juni, og den fandt sted på Okay Saha Clinic, i Sadao distriktet.

Politiet mener at de har beviser nok til at få lægen dømt for at stå bag mordet på hans gravide hustru, tandlæge Phitchaya Asawasunthonnetr, 26. Et mord der skete i marts 2008.

Tidligere har politiet anholdt tre mænd, der mistænkes for at være involveret i skyderiet.

Mistænkte Chab Chanasit, 36, Suriya Kaengkhong, 31, og Yothin Noonthong, 32, blev arresteret i Renong med den pistol, som ifølge tekniske undersøgelser blev brugt til det brutale mord.

De tre har angiveligt fortalt politiet, at dr Puranant betalte dem for 500.000 baht for. at dræbe hans egen hustru, som tilmed var gravid da hun blev myrdet.

En anden mistænkt, Safi-ie Madman, har meldt sig til politiet, og erkendt at han fra start var med i den gruppen som lægen hyrede til lejemordet, men at han trak sig inder mordet fandt sted.

Khun Safi-ie vil blive behandlet som et centralt vidne i sagen. Han sagde at han som forberedelse til mordet besøgte den nu myrdedes tandlæge klinik, for at indsamle viden til brug for lejemordet.

Midt i forberedelserne fik han kolde fødder, og gik under jorden, indtil mordet var blev begået.

Personalet på tand klinikken sagde, at Khun Yothin dukkede op selve den dag da den gravide tandlæge og hustru blev skudt. Han lod som om han var en kommende patient. Han havde en tatovering på det ene øjenlåg.

Dr. Puranant er nu anklaget for at være indblandet i overlagt mord på sin kone, ulovlig besiddelse af skydevåben og ammunition, og for at bruge dem på et offentligt sted uden tilladelse, og for at være hjernen bag mordet.

Khun Chab, Khun. Suriya og Khun Yothin blev anholdt en uge efter at Phitchaya blev dræbt.

Politi har konstateret at dr Puranant havde tætte bånd til en indflydelsesrig lokal politiker fra Phatthalung, hvor de tre revolvermænd kom fra, siger Seksan Churangsarit, leder af Songkhla's Muang-distriktets politistation.

Politikeren og dr Puranant mødtes i luderkvarteret i Sadao ved den thailandsk-malaysiske grænse, og blev venner.

Dr. Puranant mødte unge kvinder i Sadao.
Det var skænderier over mandens utroskab, som kom til at koste den gravide hustrus liv. Ifølge politiet havde hun forlangt skilsmisse, efter at Dr. Puranant nægtede at opgive sine eskapader.

En skilsmisse ville få alvorlige konsekvenser. Dr. Puranant havde købt den bygning, hvor hans egen klinik og hans kones tandklinik var placeret, med næsten 10 mio baht lånt af hans svigerfar. Han havde også brugt penge på at renovere klinikken.

Hvis skilsmissen blev gennemført, ville lægen miste alt, forklarer politiet.

Den myrdede Phitchayas far mener at hans egen svigersøn stod bag drabet på hans datter.

Kravet om skilsmisse var sandsynligvis det vigtigste motiv for at arrangere drabet.

Dr. Puranant er nu i forvaring, efter at han krav om løsladelse mod kaution blev afvist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar