Populære indlæg

mandag den 19. juli 2010

Chiang Rai: Lukket grænse skader de handlende

T/N: Lokale handlende sætter deres lid til, at forhandlinger mellem Thailand og Burma, om militærregeringen beslutning om at spærre grænseovergangene til Thailand.

Lukningen af grænseovergangene, som har varet godt én uge, har spærret passagen for store mængder af gods, som skulle være transporteret ind i Burma fra Thailand, via Mae Sai og Mae Sot grænseovergangene.

Khun Boontham Thipprasong, som er formand for Mae Sais handelskammer siger til Bangkok Post, at han håber at forhandlinger mellem Burma og Thailand kan løsne op for konflikten, så handelen over grænsen kan genoptages.

Formanden har erfaret, at Burma er i gang med udskiftning af grænseofficerer, ved begge grænseovergange. De officerer som nu forflyttes, har fået skylden for, at indkomsten fra skat og told er faldet den seneste tid, når det gælder importeret godt fra Thailand.

Værdien af handelen på årsbasis, når det gælder handelen over grænsen i Mae Sai alene, er vurderet til cirka 300 mio. bath pr. dag, siger Khun Boontham.

Han erkender, at nogle thai forretningsfolk har bestukket burmesiske officerer ved Mae Sai grænsen, for at undgå at skulle betale fuld told, af de eksporterede varer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar