Populære indlæg

mandag den 12. juli 2010

Thailand: Fra dinosaurer- til turistparadis

Via DR.dk: Når regnen vælter ned og floderne går over sine breder, skyller kæmpe store knogler op på rismarkerne på landet i Thailand. Det skriver New York Times.

I årevis har landmænd i Thailand har ikke vidst, hvad de skulle gøre af dem.

De overtroende begravede dem. Andre bragte dem til buddistiske templer, hvor munke samlede på dem.

Nu er beskeden klar: Lad være med at smide dinosaurer-knogler væk.

Thailand er kendt for dets strande, dets mad og for nyligt også et voldsomt internt politisk opgør. Men det er ikke kun mennesker, der gennem tiderne har nydt godt af Thailands behagelige klima.

Området har været velbesøgt af dinosauerne, det det var dem, der satte præget på Jorden.
- Det har været tabu i mange år og folk har ikke vidst, hvad de skulle stille op med knoglerne, siger Varavudh Suteethorn der de sidste 10 år har været med til udgrave dinosaurer i Thailand.

- Men efter at vi har været her i snart 10 år, er folk begyndt at kende til det og henvende sig til os, når de finder noget, siger Varavudh Suteethorn.

Forskere siger at Khorat plateauet i det nordøstlige Thailand vrimlede med dinosaurer for cirka 200 millioner år siden. På det tidspunkt lå, hvad vi i dag kender som Bangkok, under vand.

Beviset er den frekvens med hvilken lokale finder fossiler og knogler fra fortidsdyrene.

Forskerne har dokumenteret seks nye arter siden man begyndte udgravningerne i 80'erne. Siden man begyndte den systematiske forskning i området har man fundet 10.000 knogler der på et tidspunkt har været en del af et dinosaurer-skelet.

- Problemet i Thailand er ikke at man mangler forskningsmateriale, men derimod at man mangler forskere, siger Varavudh Suteethorn.

I hele Thailand findes der 10 eksperter inden for dinosaurer-knogler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar