Populære indlæg

onsdag den 21. juli 2010

Millioner af indonesere har bedt i forkert retning

Via Kristeligt Dagblad: Indonesiens muslimer har bedt i retning mod Somalia i stedet for Mekka efter forkerte anvisninger

I flere måneder har muslimer i Indonesien bedt i en forkert retning. Det indrømmede en gejstlig fra Indonesiens muslimske råd i dag. I stedet for Mekka har de bedt vendt mod Somalia.

Verdens muslimer skal ifølge islam bede fem gange i døgnet vendt mod den hellige by Mekka, hvor Profeten Muhammed blev født.

Problemet er bare, at man i Indonesien har regnet forkert. Et officielt indonesisk råd har givet forkerte oplysninger om, hvilken retning Mekka ligger i forhold til Indonesien, hvilket betyder, at en stor del af landets 200 millioner muslimer har bedt i en forkert retning. I stedet for at bede i retning mod Saudi Arabien, har de bedt i retning mod Somalia.

Det er ikke første gang, at den slags sker. I januar måtte samme muslimske råd i Indonesien forsikre landets muslimer om, at Allah lytter, selvom man beder i forkert retning, efter at tusinder af moskeer i landet havde anvist en forkert bederetning. Det samme sker nu. Ma’ruf Amin, der sidder i omtalte råd, forsikrer, at bøn ikke er forgæves:

Annonce”Gud forstår, at mennesker begår fejl. Allah hører altid bøn,” udtaler han til avisen The Guardian.

Men en sharia-ekspert fra det indonesiske ministerium for religiøse anliggender siger nu, at man vil investere i såkaldte teodolitter, der kan foretage meget præcise retningsbestemmelser.

Dermed skulle der i fremtiden ikke være nogen problemer med at blive hørt af Allah.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar