Populære indlæg

lørdag den 10. juli 2010

To debutdokumentarfilm om thailandske kvinder og danske mænd netop er udkommet på dvd

Via dfi.dk/Nyheder: Månedens dvd-udgivelser kommer vidt omkring indenfor genrer og temaer, men har som en rød tråd mennesket, kærligheden og identiteten med film om destruktive affærer, arrangerede ægteskaber og et liv, der måske er gået lidt i stå. Og så er der også plads til nogle gamle kendinge.

To debutdokumentarfilm om thailandske kvinder og danske mænd netop er udkommet på dvd.

"Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" portrætterer en række thailandske kvinder, der lever med danske mænd i arrangerede ægteskaber. Filmene viser de mange aspekter, der er af de indgåede ægteskaber — kvinderne er f.eks. med til at brødføde deres landsby i Thailand og opnår respekt ved at opfylde drømmen i Vesten. Filmene fortæller om menneskets behov for tryghed og kærlighed, og hvad man vil ofre for at opnå dette.

Begge film har vundet adskillige priser, bl.a. Publikumsprisen på Odense Film Festival og to GuldDoks, og var derudover nomineret til fire priser på IDFA, der er den vigtigste festival for dokumentarfilm.

Begge film er produceret af Henrik Veileborg og Jesper Jack for Cosmo Film Doc, og de har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmene kan købes via PolitikenPLUS, FONA og Cinematekets Film- og Boghandel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar