Populære indlæg

mandag den 26. juli 2010

Indonesisk hushjælp bedøvede arbejdsgiver for at slippe for bebrejdelser

T/N: En indonesisk hushjælp levede i et sandt helvede, alene med sin arbejdsgiver i Singapore. Windri Hartatik blev konstant bebrejdet, at hun var for dårligt til sit arbejde af den gamle enkefrue Madam Mah Ah Choo, 79.

I en mission, som simpelthen blot handlede om at få fred i nogle timer, listede den indonesiske hushjælp sovemedicin i maden. Ikke altid, bare en gang i mellem.

10 sovepiller var det normale, som det ”tredje” krydderi.

Windri Hartatik blev i mandags kendt skyldig i den forbrydelse det er, at tilsætte sovemedicin til sin arbejdsgivers mad, og idømt ét års fængsel.

Vice anklageren havde inden domsafsigelsen bedt dommeren om at være nådesløs i sin kendelse. Den indonesiske hushjælp, havde efter anklagerens mening, misbrugt den tillid, der var blevet vist hende, da hun blev ansat for at tage vare på den ældre enkefrue.

Retssagen tog seks dage, over en tre måneder lang periode.

Enkefruen, som levede alene med sin hushjælp i et hus i Paya Lebar Crescent, havde i over et år klaget over, at hun led af svimmelhed, og at hun ofte faldt i søvn, lige efter at hun havde indtaget et måltid, tilberedt af den indonesiske hushjælp.

Den 9. december 2009, gik det for alvor galt under en indkøbstur i et supermarked. Hun kollapsede, og blev hjulpet hjem i en taxi.

Efter at have hvilet sig, konfronterede hun endelig indonesiske Windri, som erkendte at jo, hun havde suppleret med nogle sovepiller, for at stoppe fruen I at inspicere hendes arbejde, og endnu en gang genoptage sine endeløse bebrejdelser.

Den 22. December kontaktede enkefruen politiet. Og der fra har sagen gået sin gang, skriver straitstimes.com.

AsienNøglen: Normalt er det de indonesiske maids, som lider overlast i alt fra almindelig prygl, over raffinerede afstraffelses metoder som at blive brændt med et strygejern, til at den mandlige del af familien, ofte flere generationer, voldtager de forsvarsløse maids. Knap 100 maids fra Indonesien begår selvmord i Singapore hvert år.

For nogle år siden indførte man en særlig lov, i daglig tale kaldet Lex Indonesia, som handler om at straffe singaporianske arbejdsgivere som mishandler deres indonesiske maids. Den indonesiske regering har af nogenlunde samme årsager stoppet ansættelse af indonesiske maids i nabolandet Malaysia. I 3 år har det været ulovligt for indonesiske borgere at arbejde som maids eller lignende i Malaysia, af hensyn til deres egen sikkerhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar